Begeleiding bij Fusies en Overnames
Nieuws
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over
25-01-2019
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over. Derde internationale acquisitie door Franse HR-reus in anderhalf jaar tijd ...
Lees verder

NUzakelijk Economie
Mogelijk verliezen meer pulsvissers dan verwacht dit jaar hun vergunning
Er is nog weinig duidelijk over hoeveel Nederlandse pulsvissers hun vergunning dit jaar zullen verliezen. Het compromis dat de Nederlandse regering met de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie bereikte blijkt minder zeker dan eerder deze maand werd gedacht.
Lees verder

Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975, sterke loongroei
De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk (VK) is gedaald naar het laagste niveau sinds 1975. Ook de loonontwikkeling bleef sterk in het vierde kwartaal van 2018, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Britse statistiekbureau ONS.
Lees verder

Prioriteiten

Eerst denken en dan pas doen.

Veel bedrijven hebben geen (goede) opvolger om het bedrijf voort te zetten. Met name in MKB bedrijven komt dit regelmatig voor.

In de praktijk heeft BC Finance regelmatig meegemaakt dat ondernemers zelf wel "even" het bedrijf willen verkopen. Deze ondernemers hebben vaak met veel bloed en tranen het eigen bedrijf opgebouwd en verwachten dan ook dat de verkoop niet al te veel problemen zal opleveren.

Veelal bemerkten wij dat halverwege het verkoopproces de onderhandelingen stagneerden omdat beide partijen niet bij elkaar kwamen en dat met name de emoties van de ondernemer daar een belangrijke rol in speelden.

Bij verkoop cq koop van het bedrijf geldt als eerste vuistregel "eerst denken en dan pas doen". Veel transacties mislukken omdat men vooraf niet voldoende nagedacht heeft over de volgende vragen:

  • Tegen welke prijs koop of verkoop ik?
  • Wat voor transactie is de meest geeigende?
  • Hoe moet de transactie verlopen?
  • Hoe wordt de overdracht geregeld?
  • Wie stelt de contracten op? Etc. etc.

Een onafhankelijke adviseur verhoogt uw kans op een succesvolle transactie en levert altijd zijn rendement op, omdat door de kopende of verkopende partij vaak essentiële zaken over het hoofd worden gezien. Bovendien vinden de onderhandelingen los van emoties plaats, waardoor het succes percentage en de opbrengst absoluut hoger liggen dan in het geval van zelf de onderhandelingen te voeren.( zie verder Exit-Planning)

 

Afspraak maken
contact BC Finance B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen
sitemap T +31 (0)35-62 48 959
F +31 (0)84-74 62 521
E info@bcfinance.nl