Begeleiding bij Fusies en Overnames
Nieuws
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over
25-01-2019
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over. Derde internationale acquisitie door Franse HR-reus in anderhalf jaar tijd ...
Lees verder

NUzakelijk Economie
Mogelijk verliezen meer pulsvissers dan verwacht dit jaar hun vergunning
Er is nog weinig duidelijk over hoeveel Nederlandse pulsvissers hun vergunning dit jaar zullen verliezen. Het compromis dat de Nederlandse regering met de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie bereikte blijkt minder zeker dan eerder deze maand werd gedacht.
Lees verder

Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975, sterke loongroei
De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk (VK) is gedaald naar het laagste niveau sinds 1975. Ook de loonontwikkeling bleef sterk in het vierde kwartaal van 2018, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Britse statistiekbureau ONS.
Lees verder

Familie (opvolging)

Opvolging bij terugtreden DGA en/of bedrijfsoverdracht.

Motieven voor de DGA om terug te treden zijn er legio, bijvoorbeeld:

  • het is tijd om “het stokje” over te dragen i.v.m. leeftijd, maar de DGA of familie behoudt de zeggenschap;
  • “ik ben nog geen vijftig, maar het is tijd voor wat anders”;
  •  het bedrijf blijft niet in de familie en zoekt daarom een opvolger van buiten.

Men gaat voor opvolging -dikwijls voor het eerst- op zoek naar een nieuwe (statutair) directeur die, afhankelijk van de situatie, in loondienst komt of daadwerkelijk aandelen gaat overnemen. Respectievelijk wordt de organisatie hierop voorbereid of verkoopklaar gemaakt.
Dit stelt in beide gevallen totaal verschillende eisen aan het transitie-proces, zowel naar de organisatie toe als aan het type kandidaten.

Verwachtingspatronen positief sturen.

Inschakelen externe expertise en klankbord voor succesvol opvolgingsproces.

Het gaat bij opvolgingsvraagstukken naast de inhoud ook om het positief sturen van verwachtingspatronen. Voor de scheidende en de komende partij: loslaten (zeker als de DGA aandeelhouder blijft), transparantie, omgang familierelaties etc. .Een deskundige en objectieve adviseur is onmisbaar bij dit proces. Deze kent niet alleen de emoties in deze omstandigheden, maar heeft ook tegelijk oog voor de familie en de onderneming die in de overgangsfase gewoon verder moet.

Het totale opvolgingsproces vergt al gauw een langere doorlooptijd , waarin eerst vooral de fiscaal-juridische en mentale voorbereiding plaatsvindt. BC Finance kan in dat geval een bijdrage leveren in de laatste fase, globaal het laatste jaar, van dat proces. Dit is zowel voordat de DGA werkelijk de stap maakt en het traject voor diens opvolging in gang moet worden gezet, als -indien gewenst- een korte periode nadat de opvolger is aangetreden.

De “gewone” directie opvolging.

Opvolging door juiste kandidaat, soms eerst een kwartiermaker.

Deze vorm van directie opvolging is eveneens van toepassing op senior management niveau. Kern van de zaak is dat de juiste kandidaat wordt aangetrokken voor de situatie waarin de organisatie zich bevindt. Het komt voor dat eerst een kwartiermaker wordt aangesteld.
Ook bestaat hierbij vaak een samenhang met een veranderingstraject, zoals eerder opgemerkt.

BC Finance weet hoe op dit niveau de juiste kandidaten worden geselecteerd (opstellen profiel, gespreksvoering kandidaten e.d.).

 

Afspraak maken
contact BC Finance B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen
sitemap T +31 (0)35-62 48 959
F +31 (0)84-74 62 521
E info@bcfinance.nl