Begeleiding bij Fusies en Overnames
Nieuws
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over
25-01-2019
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over. Derde internationale acquisitie door Franse HR-reus in anderhalf jaar tijd ...
Lees verder

NUzakelijk Economie
Mogelijk verliezen meer pulsvissers dan verwacht dit jaar hun vergunning
Er is nog weinig duidelijk over hoeveel Nederlandse pulsvissers hun vergunning dit jaar zullen verliezen. Het compromis dat de Nederlandse regering met de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie bereikte blijkt minder zeker dan eerder deze maand werd gedacht.
Lees verder

Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975, sterke loongroei
De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk (VK) is gedaald naar het laagste niveau sinds 1975. Ook de loonontwikkeling bleef sterk in het vierde kwartaal van 2018, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Britse statistiekbureau ONS.
Lees verder

Mediation

Bij mediation gaan de partijen met elkaar in gesprek onder leiding van een onafhankelijke derde. Bij aandeelhouders gaan veel conflicten over verstoorde verhoudingen onderling, maar ook over de te volgen strategie en of verschillen m.b.t. de waardering van de aandelenpakketten. Veel zaken zijn al vastgelegd d.m.v. een aandeelhoudersovereenkomst maar kunnen toch vaak tot aanzienlijke emoties leiden. De zaak uitpraten lijkt dan logisch, maar als emoties met de partijen op de loop gaan. lukt dat niet meer. BCFinance bemiddelt in deze situatie waarbij de kracht van mediation is om partijen zelf de oplossing aan te laten dragen. Waarmee er meteen een goede basis is voor naleving van die oplossing. De uitlkomst wordt in een samenstellingsovereenkomst vastgelegd die bindend is.

De keuze voor mediation is zinvol als:
  • beide partijen de bereidheid hebben om er samen uit te komen
  • het conflict nog niet geescaleerd is
  • beide partijen het belangrijk vinden om de relatie in stand te houden
  • de partijen het belangrijk vinden zelf verantwoordelijk te blijven voor de oplossing
  • de partijen hun conflict binnenskamers willen oplossen

 

Afspraak maken
contact BC Finance B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen
sitemap T +31 (0)35-62 48 959
F +31 (0)84-74 62 521
E info@bcfinance.nl