Begeleiding bij Fusies en Overnames
Nieuws
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over
25-01-2019
Groupe Adequat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over. Derde internationale acquisitie door Franse HR-reus in anderhalf jaar tijd ...
Lees verder

NUzakelijk Economie
ECB-vicepresident: 'No deal-brexit' zou schok zijn voor Europese economie
Een chaotische Brexit zou een flinke schok opleveren niet alleen de Britse, maar ook de Europese economie, aldus Luis de Guindos in de Franse krant Le Monde.
Lees verder

Mogelijk verliezen meer pulsvissers dan verwacht dit jaar hun vergunning
Er is nog weinig duidelijk over hoeveel Nederlandse pulsvissers hun vergunning dit jaar zullen verliezen. Het compromis dat de Nederlandse regering met de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie bereikte blijkt minder zeker dan eerder deze maand werd gedacht.
Lees verder

Aankoop Ondernemingen

Het aankoopproces is onderverdeeld in drie hoofdfasen.

  • Bedrijfsmarktanalyse
  • De transactie
  • De finishing touch
BEDRIJFSMARKTANALYSE

Bent u op zoek naar een geschikte onderneming dan brengt BC Finance in kaart aan welke criteria moet worden voldaan. Soort branche, bedrijfsprofiel, omvang en dergelijke. De over te nemen onderneming kan niet los worden gezien van de markt waarin het opereert.
Welke ontwikkelingen zitten er in de markt, wie zijn de belangrijkste spelers en hoe liggen de branchegemiddelden. Aan de hand van al deze informatie ontstaat er een transparant beeld van de potentie van de overnamekandidaat. Tevens vormt zich dan een profiel van de overname kandidaat.

DE TRANSACTIE

Dit betreft de transactiefase onderverdeeld in een aantal subfasen, w.o.

  • onderhandelen
  • waarderen van de onderneming
  • structureren van de transactie
  • begeleiding bij het due diligence onderzoek
  • juridische afwikkeling
  • eventuele relevante regelgeving
  • financiering

In deze fase wordt er nauw samengewerkt met de bestaande adviseurs van de onderneming zoals fiscalisten, accountants en advocaten.
BC Finance beschikt over een uitgebreid netwerk van adviseurs die waarnodig afhankelijk van hun expertise ingeschakeld kunnen worden. BC Finance streeft ernaar om zoveel mogelijk met de bestaande relaties zaken te doen.

Het due-diligence onderzoek is een onontbeerlijk onderzoek waarbij financiële, juridische, commerciële en strategische aspecten van de over te nemen onderneming worden onderzocht. Op basis van dit onderzoek wordt een "GO/NO GO" beslissing genomen, waarbij het onderzoek soms aanleiding geeft om de koopprijs c.q. condities te herzien. Ook het opnemen van zekerheidsstellingen in overnamecontract en waarborgen komen dan aan de orde.

FINISHING TOUCH

De koop is gesloten. Veelal zal een kopende partij verlangen dat de verkoper nog gedurende een bepaalde periode de zaken overdraagt.
BC Finance verzorgt de aftersales en zorgt voor een compleet dossier e.e.a. conform de gemaakte afspraken.
 

Afspraak maken
contact BC Finance B.V.
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen
sitemap T +31 (0)35-62 48 959
F +31 (0)84-74 62 521
E info@bcfinance.nl