Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Aankoop Ondernemingen

Het aankoopproces is onderverdeeld in drie hoofdfasen.

  • Bedrijfsmarktanalyse
  • De transactie
  • De finishing touch
BEDRIJFSMARKTANALYSE

Bent u op zoek naar een geschikte onderneming dan brengt BC Finance in kaart aan welke criteria moet worden voldaan. Soort branche, bedrijfsprofiel, omvang en dergelijke. De over te nemen onderneming kan niet los worden gezien van de markt waarin het opereert.
Welke ontwikkelingen zitten er in de markt, wie zijn de belangrijkste spelers en hoe liggen de branchegemiddelden. Aan de hand van al deze informatie ontstaat er een transparant beeld van de potentie van de overnamekandidaat. Tevens vormt zich dan een profiel van de overname kandidaat.

DE TRANSACTIE

Dit betreft de transactiefase onderverdeeld in een aantal subfasen, w.o.

  • onderhandelen
  • waarderen van de onderneming
  • structureren van de transactie
  • begeleiding bij het due diligence onderzoek
  • juridische afwikkeling
  • eventuele relevante regelgeving
  • financiering

In deze fase wordt er nauw samengewerkt met de bestaande adviseurs van de onderneming zoals fiscalisten, accountants en advocaten.
BC Finance beschikt over een uitgebreid netwerk van adviseurs die waarnodig afhankelijk van hun expertise ingeschakeld kunnen worden. BC Finance streeft ernaar om zoveel mogelijk met de bestaande relaties zaken te doen.

Het due-diligence onderzoek is een onontbeerlijk onderzoek waarbij financiële, juridische, commerciële en strategische aspecten van de over te nemen onderneming worden onderzocht. Op basis van dit onderzoek wordt een "GO/NO GO" beslissing genomen, waarbij het onderzoek soms aanleiding geeft om de koopprijs c.q. condities te herzien. Ook het opnemen van zekerheidsstellingen in overnamecontract en waarborgen komen dan aan de orde.

FINISHING TOUCH

De koop is gesloten. Veelal zal een kopende partij verlangen dat de verkoper nog gedurende een bepaalde periode de zaken overdraagt.
BC Finance verzorgt de aftersales en zorgt voor een compleet dossier e.e.a. conform de gemaakte afspraken.

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder