Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Juridische Tips bij verkoop

Verkoopklaar zijn

Zorg dat de onderneming "verkoopklaar" is en begin daar ruim op tijd mee. Kijk vooral waar de risico's zitten en probeer die waar mogelijk weg te nemen. De koper zal in de meeste gevallen om garanties vragen en dan is het goed om te weten wat de risico's zijn.

Wees duidelijk

Wees duidelijk over wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Dat is voor iedereen vaak anders.

Door de bril van de koper

"Kijk naar je eigen bedrijf door de bril van de koper" Een koper kijkt meestal anders naar zaken zoals bijv. bij intellectueel eigendom dan jijzelf. Probeer zoveel mogelijk dit soort zaken vooraf goed af te dekken.

Het belang van de LOI

Onderschat nooit het belang van de LOI, wellicht de grootste fout die je als verkoper kan maken, is om pas na de due diligence en de Letter of intent een advocaat in te schakelen. De LOI is feitenlijk het belangrijkste document in het hele overnameproces. Zowel juridisch als financieel moet een LOI kloppen. De LOI bepaald de richting voor de uiteindelijke koopovereenkomst.

Cultuurverschillen

Houd rekening met verschillen in ondernemingscultuur. Vaak moet je buitenlandse investeerders uitleggen hoe sommige zaken in Nederland geregeld zijn.In Nederland hebben kopers de onderzoekingsplichten en verkopers de mededelingsplicht.

Ga voor een professional

Ga niet in zee met partijen die weinig ervaring hebben, en die denken oh een fusie en of overname daar kan ik ook wel de contracten voor opstellen. Wij werken nauw samen met gespecialiseerde overname juristen die de klappen van de zweep kennen en u behoeden voor de (juridische) valkuilen bij een fusie of overname.

 

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder