Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Prioriteiten

Eerst denken en dan pas doen.

Veel bedrijven hebben geen (goede) opvolger om het bedrijf voort te zetten. Met name in MKB bedrijven komt dit regelmatig voor.

In de praktijk heeft BC Finance regelmatig meegemaakt dat ondernemers zelf wel "even" het bedrijf willen verkopen. Deze ondernemers hebben vaak met veel bloed en tranen het eigen bedrijf opgebouwd en verwachten dan ook dat de verkoop niet al te veel problemen zal opleveren.

Veelal bemerkten wij dat halverwege het verkoopproces de onderhandelingen stagneerden omdat beide partijen niet bij elkaar kwamen en dat met name de emoties van de ondernemer daar een belangrijke rol in speelden.

Bij verkoop cq koop van het bedrijf geldt als eerste vuistregel "eerst denken en dan pas doen". Veel transacties mislukken omdat men vooraf niet voldoende nagedacht heeft over de volgende vragen:

  • Tegen welke prijs koop of verkoop ik?
  • Wat voor transactie is de meest geeigende?
  • Hoe moet de transactie verlopen?
  • Hoe wordt de overdracht geregeld?
  • Wie stelt de contracten op? Etc. etc.

Een onafhankelijke adviseur verhoogt uw kans op een succesvolle transactie en levert altijd zijn rendement op, omdat door de kopende of verkopende partij vaak essentiële zaken over het hoofd worden gezien. Bovendien vinden de onderhandelingen los van emoties plaats, waardoor het succes percentage en de opbrengst absoluut hoger liggen dan in het geval van zelf de onderhandelingen te voeren.( zie verder Exit-Planning)

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder