Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Voorgenomen Fusie Markeur Holding en Spuigroep

woensdag 19 augustus 2015

De automobielbedrijven Markeur Holding en Spuigroep willen nog dit jaar fuseren. Daardoor ontstaat een mobiliteitsspeler met een jaaromzet van ruim €500 mln, actief in autolease, -verhuur, -verkoop en het uitbaten van tankstations. Beide ondernemingen kondigden woensdag hun voornemens aan.

Volgens holdingdirecteur van Markeur Ruud van Munster past de fusie naadloos binnen de strategische heroriëntatie die een aantal maanden geleden is ingezet. Markeur verkocht onlangs alle tankstations van dochter Multi Energy aan De Haan Minerale Oliën. En ook Autoschadehuis kreeg een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

'Door de verkoop van Multi Energy is Markeur inmiddels gewaagd aan Spuigroep', aldus Van Munster. Daarmee viel €250 mln aan omzet weg. De gecombineerde omzet van het fusiebedrijf zal zo'n €500 mln tot €600 mln bedragen. In 2014 realiseerde de holding nog een omzet van €561 mln. Spuigroep was goed voor €202 mln.

Schaalvergroting

De belangrijkste aanleidingen voor de fusie zijn schaalvergroting en de besparing van kosten. Zo moeten de lease- en verhuuractiviteiten elkaar versterken. Autoverhuurders Europcar (Spuigroep) en Multirent worden daartoe samengevoegd. En door de combinatie van leasemaatschappijen Multilease en Achilles ontstaat, volgens Van Munster, in Nederland een 'hele goede top 10-speler'. Ook moet de fusie een impuls geven aan autodealer Motorhuis, dat vorig jaar een verlies boekte van €3,7 mln.

Leo van Beukering, directeur-grootaandeelhouder van Spuigroep, krijgt de dagelijkse leiding over de nieuwe onderneming, die Spuigroep gaat heten. De naam Markeur, moeder van onder meer autodealer Motorhuis, verdwijnt van de gevels. De rol van de familie Boon, Markeur-aandeelhouders, wordt kleiner, meldt de website Automotive Management. Maar over de verdeling van de aandelen worden geen uitspraken gedaan.

Alles in huis

Door de bundeling van activiteiten denkt de nieuwe Spuigroep een serieuze speler te zijn in elk segment van de autobranche. Van verkoop en onderhoud tot schade en leasing. 'In deze markt is het nodig om alle diensten in huis te hebben', aldus Van Munster. Van het afstoten van onderdelen is volgens hem 'absoluut geen sprake'. De focus ligt de komende periode op het succesvol integreren van de verschillende onderdelen.

De fusie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt. Als de toezichthouder instemt, ligt de weg vrij voor een onderneming met krap 1100 medewerkers en een vloot van 12.000 leasevoertuigen. Er is tevens sprake van 41 verhuurvestigingen en bijna twintig filialen van autodealers. Daarnaast brengt Spuigroep 37 tankstations, het merendeel Avia, mee in de boedel.

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder