Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

EC versoepelt financiering aan bedrijfsleven

woensdag 30 september 2015

De Europese Commissie heeft een plan gepresenteerd waardoor met name het midden- en kleinbedrijf makkelijker aan geld kan komen. Banken mogen ook weer pakketten leningen bundelen en op de markt gooien (securitisatie) om zo eenvoudiger aan geld te komen. Dat alles moet maken dat de banken meer gaan lenen aan het bedrijfsleven.

Eurcommissaris Jonathan Hill presenteerde vanmiddag zijn pakket maatregelen voor een soepeler lopende kapitaalmarktunie. Ook de financieringscriteria voor pensioenfondsen worden herzien, zodat die makkelijker rechtstreeks kunnen investeren in kansrijke bedrijven.

Kernpunt is echter dat het bundelen van leningen, waarmee de financiële crisis begon toen Amerikaanse banken pakketten subprime-hypotheken verkochten, weer mag. Maar deze producten moeten dan wel simpeler, transparanter en vooral gestandaardiseerd worden, zodat een herhaling van 2006 niet meer mogelijk is maar banken wel ruimere mogelijkheden krijgen om geld aan te trekken.

Doordat de kapitaalmarkt in Europa de laatste jaren op slot zit, kunnen kleinere bedrijven moeilijk aan financiering komen, ook als ze veelbelovend zijn. Daarom wijken vele bedrijven, vooral in de technologie- en medische sector, uit naar de VS voor financiering. Maar dat betekent ook vaak dat er veel know-how voor Europa verloren gaat. Dat proces wil de Commissie nu stoppen. bron: www.dft.nl

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder