Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Docdata verkocht aan Ingram Micro

woensdag 14 oktober 2015

Docdata verkoopt zijn e-commercebedrijf aan het Amerikaanse Ingram Micro voor $ 155 mln. Dat heeft de onderneming dinsdagavond bekendgemaakt. De meerderheid van de aandeelhouders van Docdata (64%) heeft al ingestemd met de verkoop.

Groei in Europa

Docdata hoopt dat de activiteiten verder kunnen groeien onder de vleugels van de Amerikaanse branchegenoot, die vooral in de Verenigde Staten groot is in groothandelsactiviteiten in elektronica. Ingram Micro wil met de aankoop van Docdata snel groeien in Europa.

Na de transactie blijven op de beurs nog een holding achter met twee verweesde dochterbedrijven die niet zoveel meer voorstellen: IAI Industrial Systems en Feha. 'De partij die ons overneemt wilde per se alleen het e-commercebedrijf', zegt Docdata-ceo Michiel Alting von Geusau daarover.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Docdata met 20%

Wat precies met het beursgenoteerde bedrijf gaat gebeuren is nog niet duidelijk. 'Er blijven in ieder geval voldoende liquide middelen in achter', zegt de Docadata-topman. 'We willen er een succes van maken, maar we weten nog niet of dat zal zijn onder ons of onder een andere strategische partij.'

Biedingproces

De afgelopen maanden heeft Docdata gezocht naar een koper voor het bedrijf. Na meerdere biedingsronden kwam Ingram Micro bovendrijven als de partij met het beste bod.

SNS-analist Martijn den Drijver concludeert echter dat het een laag bod is. Vergeleken met de eerdere verkopen in deze markt is Docdata een koopje. Maar omdat al 64% van de Docdata-aandeelhouders hun bod hebben geaccepteerd, ligt het niet voor de hand dat er nog een hoger bod komt.

Liquide middelen

Na de transactie wil Docdata ongeveer € 147 mln als dividend aan de aandeelhouders uitkeren. Dat komt neer op € 21 per aandeel. De rest van de opbrengst van ongeveer € 8 mln wordt onder meer gebruikt om de achtergebleven dochters van voldoende liquide middelen te voorzien.

Docdata heeft het derde kwartaal afgesloten met een kleine winst en zag de omzet met ruim 20% groeien ten opzichte van een jaar eerder. Die groei komt volledig op het conto van het e-commercebedrijf.

Bron: www.FD.nl

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder