Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Antea participeert in Yxion

maandag 7 december 2015

Antea heeft een belang verworven van 48% in Yxion uit Amsterdam.

Yxion bedient vanuit haar kantoor op het Science Park in Amsterdam vooral Nederlandse maar ook buitenlandse farmaceutische en voedingsmiddelenbedrijven die zij helpen bij de uitvoering van technische projecten en bij implementatie van kwaliteitsstandaarden. De technici en project managers van Yxion (onder meer ingenieurs, procestechnologen en levensmiddelentechnologen) leveren een breed pakket aan ondersteuning.

Klanten zijn onder andere Merck, Johnson & Johnson, Abbott, Sanquin en FrieslandCampina.

“In de farmasector worden enorm hoge eisen gesteld aan kwaliteit. De essentie is, dat ieder proces van een farmabedrijf reproduceerbaar moet zijn en het bedrijf dus in control moet zijn met hun processen. Het eerste tabletje moet exact hetzelfde zijn als het miljoenste dat van de band rolt. Dat bereik je door allerlei vergaande richtlijnen bij de productie en distributie van medicijnen. Onze mensen ondersteunen  farmabedrijven bij de implementatie van deze richtlijnen en zien toe op de naleving hiervan bij projecten en operaties”, aldus Bert Stakelbeek die sinds 2008 aandeelhouder/directeur is van Yxion. Zijn collega Edward van der Most startte Yxion 15 jaar geleden. “Als freelancer kwam ik andere éénpitters tegen die vanuit andere disciplines actief waren voor de farmasector en dacht we kunnen beter onze krachten bundelen. Zo ontstond Yxion. Die verschillende disciplines zie je nu nog steeds terug. Onze technici en project managers (onder meer ingenieurs, procestechnologen en levensmiddelentechnologen) leveren een breed pakket aan ondersteuning. Daarnaast helpen onze medewerkers ook met het borgen van de kwaliteit van de productieprocessen en met de vrijgifte van de producten. Zo kunnen we Merck ondersteunen  bij de opzet en  implementatie van een laboratorium , maar ook Sanquin bij de uitbreiding van productiecapaciteit of FrieslandCampina bij het ontwerp en de bouw van een fabriek voor kindervoeding.”

De onderneming verwacht een sterke groei de komende jaren. Stakelbeek: “Bedrijven richten zich steeds meer op hun “core-business”en willen daardoor een steeds grotere flexibele schil van personeel. Daarnaast willen onze klanten dat we internationaal met hen meegroeien. Tot slot zorgt de nieuwe wetgeving die volgend jaar ingaat ervoor, dat bedrijven steeds minder rechtstreeks met ZZP-ers zullen gaan  werken. Dat is gunstig voor bureaus als Yxion. Niet alleen leidt dat tot meer opdrachten, het zal er ook voor zorgen dat ZZP-ers ertoe overgaan bij ons in dienst te treden of ons kiezen als intermediair.”

Pieter Wilde, Partner van Antea, licht de deelname door Antea toe: “Yxion is een mooie niche-speler in deze markt. De focus op farma en hoogwaardige food heeft ervoor gezorgd dat de onderneming  een forse groei doorgemaakt heeft en met ruim 60 medewerkers  tot de top-3 in de markt hoort. We zien samen met het zittende management, dat aan zal blijven, goede doorgroeimogelijkheden. Daar komt bij dat we dit een aantrekkelijke sector vinden waar we de nodige (positieve) ervaringen mee hebben. Zo namen we eerder deel in succesvolle bedrijven als Capacity, Fysion Uitzendbureau en Arbo Support.”

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder