Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Olie- en gassector aan vooravond overnamegolf

dinsdag 2 februari 2016

Olie- en gasbedrijven hebben in reactie op de sterk gedaalde olieprijs de afgelopen jaren voor tientallen miljarden dollars aan nieuwe projecten uitgesteld of geannuleerd, tienduizenden banen geschrapt en voor miljarden aan onderdelen verkocht. Maar een grootschalige fusiegolf, zoals sommigen hadden verwacht is uitgebleven.

Sterker nog, 2015 was een extreem mager jaar voor fusie- en overnameadviseurs in de energiesector. Het aantal deals in de sector daalde met een derde vergeleken met het gemiddelde in de afgelopen twee jaar, zo blijkt uit onderzoek van energieconsultant Wood Mackenzie. Als de overname van BG door Shell voor bijna €50 mrd buiten beschouwing wordt gelaten, daalde de totale omvang van alle deals zelfs met tweederde.

Langer laag

‘Veel bestuurders hadden gehoopt dat er een snel herstel zou optreden van de olieprijs. Ze wilden geen deals doen op een moment dat hun bedrijf en activa mogelijk ondergewaardeerd zouden zijn’, zegt David Locascio, partner van advocatenkantoor Hogan Lovells in Houston en gespecialiseerd in fusies en overnames in de olie- en gassector.

Locascio verwacht echter dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat de olieprijzen veel langer laag kunnen blijven. ‘De realiteit dringt door dat bedrijven iets moeten doen om aandeelhouderswaarde te beschermen en te maximaliseren. Ik verwacht daarom een sterke stijging van het aantal fusies en overnames.’ Bron: Fd.nl

 

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder