Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Brunel belooft aandeelhouders superdividend

vrijdag 4 maart 2016

 

http://www.fd.nlDe nettowinst, het bedrijfsresultaat en de omzet van Brunel zijn, zoals verwacht, gedaald. Stevige groei in zowel Nederland als Duitsland kon de malaise op de oliemarkt niet compenseren. Dat maakt de detacheerder, die zo’n 70% van zijn omzet haalde in de olie- en gassector, voorbeurs bekend.

Kort na opening van de beurs staat de koers van Brunel bijna 10% hoger. Daarmee behoort het bedrijf tot de grootste stijgers op de beurs en is Brunel koploper in de smallcap.

Aan het einde van het jaar had Brunel €180 mln in kas. Volgens de detacheerder is €80 mln voldoende om het bedrijf te ondersteunen en dividend uit te keren. Er is dus €100 mln ‘over’. Deze ‘excess cash’ wordt deels uitgekeerd als dividend, maar Brunel houdt ook nog wat achter de hand, ‘voor als er zich op korte termijn strategische mogelijkheden aandienen’. Aandeelhouders krijgen naast het reguliere dividend van €0,75 per aandeel, ook een superdividend van €0,75 per aandeel.

Lagere overhead

De nettowinst daalde naar €38 mln, van €49 mln een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat is 25% gedaald en afgelopen jaar uitgekomen op € 56 mln. Eerder had het bedrijf al voorspeld dat een bedrijfsresultaat (ebit) van tussen de €50 mln en €60 mln te behalen in 2015. De omzet is 11% verminderd, naar €1,23 mrd in het voorbije jaar.

De operationele kosten waren afgelopen jaar hetzelfde als in 2014. Wel heeft Brunel het voorbije kwartaal flink gesneden in de kosten. Vooral bij de divisies Energy en Oil & Gas zijn die fors teruggebracht. Dat gebeurde door mensen te ontslaan. ‘Vanwege de negatieve omzetontwikkeling, hebben we ons sterk gefocust op het verminderen van overhead in de Energy-divisie. De headcount is daardoor aanzienlijk naar beneden gegaan. In vergelijking met december 2014, waren er 166 indirect werknemers minder.’

Negatieve omzettrend

Omdat het bedrijf mensen moet ontslaan, drukt dat ook de inkomsten. Voor komend jaar verwacht Brunel dat de ‘negatieve omzettrend’ zal aanhouden. De omzet in Oil & Gas daalde afgelopen jaar met 17%, het bedrijfsresultaat met 41%. In de divisie Energy was dat vrijwel vergelijkbaar: omzet -14%, bedrijfsresultaat -43%.

Nederland en Duitsland presteren goed

Brunel Nederland en Brunel Duitsland groeien wel en waren goed voor bijna € 400 mln aan omzet — net iets minder dan een kwart van het totaal. Vooral Brunel Nederland kende een sterk jaar. De omzet steeg 7%, en er werkt een recordaantal mensen voor Brunel Nederland.

‘We zijn tevreden over de resultaten in Nederland en we geloven dat Duitsland weer op weg is om te groeien’, zegt bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld. ‘In Energy hebben we onze activiteiten geherstructureerd. We vertrouwen erop dat we ons hiermee hebben aangepast aan de nieuwe realiteit in de markt.’

De koers van Brunel was, tot aan vrijdag, de eerste twee maanden van dit jaar met bijna 5% gedaald. Bron www.fd.nl

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder