Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Chinezen azen op Duitse robotbouwer

woensdag 18 mei 2016

Midea, de grootste Chinese producent van huishoudelijke artikelen, heeft een bod gedaan op de aandelen van de Duitse industriële robotbouwer Kuka. Midea biedt €115 per aandeel Kuka, waardoor de prijs op circa € 4,44 mrd zou uitkomen.

Mecca International, een dochterbedrijf van Midea, heeft het overnamebod woensdag bekendgemaakt. Midea nam vorig jaar augustus een belang van 5% in het Duitse familiebedrijf. De afgelopen maanden is dat belang uitgebreid tot 10,2%. De Chinezen zouden volgens mediaberichten niet meteen uit zijn op een meerderheidsbelang, maar in eerste instantie ook genoegen willen nemen met een belang van 30%. Als dat zou gebeuren, zou Midea al de grootste afzonderlijke aandeelhouder zijn. Machinebouwer Voith is nu nog de grootste aandeelhouder met een belang van 25,1%.

Beide bedrijven werken al samen. Zo zijn er plannen om distributiecentra van Midea in te richten met robots van Kuka. Kuka wil de omzet de komende jaren fors opvoeren. Daarvoor is de hulp van de Chinezen een absolute voorwaarde. Analisten verwachten dat het beleggen in robotbedrijven steeds kansrijker zal worden.

Omzet China

Het Duitse robotbedrijf behaalde vorig jaar een omzet van circa €3 mrd. Tegen 2020 moet de omzet zijn gestegen tot €4 mrd a €4,5 mrd. Alleen uit China al zou op korte termijn €1 mrd omzet gehaald moeten worden.

Een eventuele overname van Kuka zou een van de grootste Chinese overname in Duitsland ooit zijn. Duitse machinebouwers en bedrijven gespecialiseerd in milieutechnologie zijn in trek bij Chinese ondernemingen.

Midea toonde eerder dit jaar ook interesse in de witgoeddivisie van het Amerikaanse conglomeraat General Electric. Maar de Chinese branchegenoot Haier, die in China zijn meerdere moet erkennen in Midea, won deze strijd.

Wit- en bruingoedfabrikant Haier maakte begin dit jaar bekend $5,4 mrd (€5 mrd) voor de divisie van General Electric te willen betalen. Kartelautoriteiten moeten nog wel toestemming geven voor deze overname.

Bron:www.fd.nl

 

 

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder