Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Meer omzet en winst voor DPA

woensdag 8 maart 2017

Detacheerder DPA Group DPA € 1,68 -1,12% heeft een jaar van groei achter de rug. De omzet steeg, de winst ook.

De omzet van DPA, dat een notering op de Amsterdamse beurs heeft, is van €116,3 mln in 2015 gestegen naar €126 mln vorig jaar. De genormaliseerde ebitda, de winstgraadmeter die de detacheerder gebruikt, steeg van €7,6 mln naar €10,1 mln.

DPA haalde meer dan de helft van zijn omzet uit de financiële sector, de banken en verzekeraars. De grootste omzetgroei kwam van het segment 'legal & public', waar de revenuen met €8 mln stegen naar €35,5 mln.

Overname

In 2015 groeiden winst en omzet van DPA ook al. Het detacheringsbedrijf heeft de afgelopen jaren aan de lopende band branchegenoten gekocht. Ook bij de jaarcijfers maakte DPA een overname bekend. Het koopt 61,1% van de aandelen in Your Professionals, een bedrijf uit Almere dat werving en selectie doet in onder andere de finance, IT en techniek.

DPA heeft veel last van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA), die schijnzelfstandigheid onder zzp'ers moet voorkomen. Het bedrijf bemiddelt voor zelfstandige professionals, maar het aantal uren dat zij factureerden daalde in de tweede helft van 2016 met 11% ten opzichte van een jaar eerder. Grote bedrijven ruilen deze zzp'ers in voor uitzendkrachten, uit angst voor problemen met de fiscus.

Dividend

DPA heeft afgelopen jaar 5 mln aandelen, 9,99% van het uitstaande aandelenkapitaal, ingekocht. Het bedrijf wil een dividend van €0,06 per aandeel uitkeren.

CFO

Het zijn de laatste jaarcijfers die Stefan Heesakkers presenteerde als financieel directeur van DPA. De detacheerder maakte in januari bekend dat Heesakkers na de aandeelhoudersvergadering in april vertrekt vanwege een zakelijk verschil van inzicht over het beleid.

In februari verkocht Janivo Beleggingen, het beleggingsvehikel van de familie De Pont, zijn belang van 8,77% in DPA.

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL 008512498B01

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder