Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Overname Cottus door de TEG GRoep

dinsdag 9 juli 2019

The Employment Group neemt detacheerder Cottus over

The Employment Group, een Nederlandse detacheerder in handen van investeerder Egeria, neemt branchegenoot Cottus over. De kopende partij verstevigt daarmee haar greep op de arbeidsmarkt van vaklieden in de bouw en techniek, waar momenteel veel schaarste heerst.

Dit hebben The Employment Group (TEG) en Egeria dinsdag gezamenlijk bekendgemaakt. De nieuwe combinatie telt 37 vestigingen en bemiddelt in plaatsing van ruim 3700 technici en vaklieden. Daarmee wordt dit jaar een omzet behaald die boven de €200 mln uitkomt.

'Schaarsteberoepen'

TEG, gevestigd in Hooglanderveen, heeft de ambitie uit te groeien tot de grootste bemiddelaar in Nederland in 'schaarsteberoepen' in bouw en techniek, zo stelt bestuursvoorzitter Jan-Willem Gelderblom in een verklaring. Cottus draagt bij aan dit doel. Dit bedrijf plaatst technici bij opdrachtgevers in onder meer elektrotechniek en werktuigbouw. Cottus, ooit begonnen in Almelo, is actief vanuit tien vestigingen in het noorden, oosten en zuiden van het land. Op dit moment werken er ruim 700 technici en vakmensen via deze organisatie.

TEG is werkzaam onder verschillende merknamen, waaronder Koen en Faber Schilders, en levert vaklieden voor de industrie en de bouw. De bovenliggende holding boekte vorig jaar een omzet van €165 mln, een stijging met 16% ten opzichte van 2017, zo blijkt uit de gedeponeerde jaarrekening. Die omzetgroei is deels toe te schrijven aan de overname van activiteiten van detacheerder Moteq, begin 2018. De nettowinst kwam uit op €7,1 mln, tegen €5 mln het jaar ervoor. Preferente aandeelhouders ontvingen in 2018 een dividend van €36 mln.

Markten ontwikkelen zich positief

Topman Gelderblom is in het directieverslag optimistisch gestemd over 2019. 'Alle onderliggende markten ontwikkelen zich positief en de vraag naar verdere flexibilisering zal zich naar verwachting verder doorzetten.' Wel houdt hij er rekening mee dat de schaarste aan personeel de groei kan doen afvlakken. Het werven van jongeren en andere nieuwe medewerkers noemt hij een uitdaging. 'Door toenemende competitie vergt ook het behouden van medewerkers extra inspanning.'

Gelderblom verwacht dat de jongste overname beide partijen voordeel gaat bieden. Cottus kan gebruik gaan maken van het door TEG ontwikkelde bemiddelingsplatform en de overige IT-infrastructuur. Inlenende bedrijven krijgen door de bundeling een breder aanbod van technisch personeel. Op zijn beurt kan TEG profiteren van de eigen vakscholen van Cottus. Met nieuwe wetgeving wordt het mogelijk dat schilders van Faber via de Cottus-scholen een opleiding tot loodgieter volgen, zodat ze ook in de winter aan het werk kunnen blijven.

De holding boven Cottus, DetaConnect, boekte vorig jaar een bedrijfsresultaat van €2,1 mln, een verdubbeling ten opzichte van 2017, volgens gegevens uit de Kamer van Koophandel.

info: www.fd.nl

 

 

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder