Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Overname door Covebo

woensdag 23 oktober 2019

Opnieuw overname door Covebo

Uitzendgroep Covebo, die dagelijks werk biedt aan 8000 mensen, neemt voor een miljoenensom branchegenoot Eurojob over. Met de deal krijgt de kopende partij er 1200 man bij die vooral werkzaam zijn in magazijnen van supermarkten en webwinkels.

Covebo Group en Eurojob staan bekend als bemiddelaars in arbeidskrachten uit Oost-Europa. De bureaus voorzien daarmee in personeelstekorten in diverse bedrijfstakken. Covebo heeft wervingskantoren in onder meer Polen, Roemenië en Hongarije.

Ook Eurojob heeft een vestiging in Polen. 'Met onze organisatie in Oost-Europa kan Eurojob meer mensen rekruteren en verder groeien', zo licht Martijn van den Dungen, cfo bij Covebo, toe.

Afzwakkende conjunctuur

De overname komt op een moment dat de economische groei afzwakt en de uitzendmarkt onder druk komt. Maar Covebo ziet daarin geen bedreiging. 'We verwachten dat er veel vraag blijft naar personeel. Dat lossen we op door mensen uit het buitenland te halen', aldus Van den Dungen.

Over de prijs die voor het uitzendbureau is betaald, laten partijen zich niet uit

Covebo, gevestigd in Nijkerk, boekt dit jaar naar verwachting een omzet van €350 mln. Dit is met inbegrip van €44 mln die kan worden toegerekend aan Eurojob in Hoofddorp. De overname is de derde in drie jaar tijd. Eerder zijn Effect Personeelsdiensten en VNOM Bemiddelaar in Techniek toegevoegd. Covebo maakt deel uit van House of HR in het Belgische Roeselare, een Europese groep van uitzendbureaus.

Zelfstandig merk

Eurojob, opgericht in 2000, blijft na de overname als zelfstandig merk bestaan. Ook ceo Ronald van Adrichem blijft in functie. Het initiatief voor de transactie ging uit van Eurojob, verklaart Van den Dungen. De onderhandelingen namen ongeveer vier maanden in beslag. Over de prijs die voor het uitzendbureau is betaald, laten partijen zich niet uit. Wel bevestigt de kopende partij dat het om een miljoenensom gaat.

Ondanks de afzwakkende conjunctuur acht Covebo het noodzakelijk om de uitzendtarieven volgend jaar te verhogen. 'Flexibele arbeid wordt duurder door nieuwe wetgeving. Dat zal in de tarieven tot uiting komen', aldus financiële man Van den Dungen.

 

Bron: www.fd.nl

 

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder