Menu

Slide 1

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 2

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 3

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

Slide 4

Welkom bij BC Finance

Adviseur bij verkoop en aankoop

Lees meer

LUBA in Franse handen

donderdag 2 januari 2020

Nederlandse uitzendketen Luba komt in Franse handen

De Nederlandse uitzendketen Luba (47 vestigingen) komt in Franse handen. Het Nederlands-Belgische private-equitybedrijf Gilde Buy Out Partners heeft een meerderheidsbelang in het Belgische moederbedrijf van Luba verkocht aan uitzendbureau en human resources-specialist Proman uit Frankrijk.

Gilde kocht in 2016 het Belgische uitzendbedrijf T-groep van de Vlaamse regering. T-groep is nu een van de grootste HR-dienstverleners van de Benelux, met 800 medewerkers verspreid over ruim 150 kantoren. Onder T-groep, dat later de naam veranderd zag in Agilitas, valt onder andere het Nederlandse uitzendconcern Luba, dat actief is in Nederland, Polen en Kroatië.

Omzet van bijna €3 mrd

Als gevolg van de overname van Agilitas door het Franse Proman ontstaat een van de grootste hr-spelers op de Europese markt. Beide uitzendorganisaties nemen na afronding van de transactie de zesde plaats in op de Europese uitzendmarkt, met een gezamenlijke omzet van circa €2,8 mrd. Ruim €500 mln hiervan komt voor rekening van Agilitas. Luba, met hoofdkantoor in Leiden, boekte vorig jaar een omzet van circa €80 mln.

Gilde blijft een minderheidsaandeel houden in Agilitas, terwijl ook het management als aandeelhouder actief blijft. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Proman en Agilitas verwachten door de bundeling van hun bedrijfsactiviteiten internationaal nog sneller te kunnen groeien. De Franse organisatie is actief in negen landen, maar had nog geen voet aan de grond gekregen in Nederland, Polen en Kroatië.

Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid wilde in 2016 van haar meerderheidsbelang in T-groep (Agilitas dus) van 92,7% af omdat het uitzendwezen geen kerntaak voor de overheid was. Tegenover De Standaard verklaarde de toenmalige Vlaamse minister-president Bourgeois dat Gilde destijds tussen de € 150 mln en € 170 mln had betaald voor het uitzendbedrijf.

Het in 1968 in Leiden opgerichte Luba heeft 47 vestigingen in Nederland en is daarnaast in Polen en Kroatië actief. T-Groep kocht het Leidse bedrijf in 2008. Onder Luba valt ook het uitzendbureau voor logistiek E&A en de Beverwijkse branchegenoot SWA. T-groep ontstond in 2002, nadat een deel van de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling werd afgesplitst.

Bron: www.fd.nl

Nieuwsoverzicht

BC Finance B.V.

Residence Newport
Labradorstroom 87
1271 DE Huizen

+31 (0)35 - 62 48 959
+31 (0)6- 53 477 439
info@bcfinance.nl

KvK: 74387375
Btw: NL859876238

Fusies en Overnames

BC Finance is een adviesorganisatie die zich richt op de begeleiding bij fusies en overnames. Wij begeleiden u bij de verkoop, aankoop of waardering van uw onderneming. BC Finance bemiddelt met name in het midden segment van MKB bedrijven.

Lees verder